À la carte

Förrätter

Grönsallad med Dijon-vinaigrette 9€

Broccolini-tempura med roquefortost, marinerat päron och valnötter 16€

Rostad morot med youghurt, fetaost, pinjenötter och bladpersilja 14€

’Gravlax med hovmästarsås, mormorsgurka och pocherat ägg 17€

Sallad på rökt sik och potatis, gräddfil och pepparrot 18€

Friterade musslor à la antiboise med grillat surdegsbröd och aioli 14€

Räkfylld bläckfisk med citron confit, kikärtor och fänkål 16€

Traditionell tartarbiff (FI) 17/27€

 Andpaj med smetana, saltgurka, honung och andbuljong (FI) 20€

Huvudrätter

Varm getostsallad med gul- och rödbeta och pistaschnötter 21€

Salade niçoise med ytstekt tonfisk 26€

Kroppkakor fyllda med karljohanssvamp, brysselkål, lök, lingon och brynt smör 25€

Gäddqueneller med kräftsås, spenat och schalottenlök 27€

Halstrad röding med rödbeta, brynt smör, smetana och ostronmussling 30€

Hälleflundra med varm tartarsås, forellrom, ärtor och pommes frites 36€

Kalvlever à la lyonnaise med potatis-vitlökspuré, haricots verts, bacon och kapris (NL) 26€

Vaktelbröst med boudin blanc, savojkål, rökt grissida, äppel, tryffel och sauce périgueux (FI/FR) 34€

Black Angus flank steak Café de Paris med hjärtsallad och pommes frites (AU) 38€

Châteaubriand (200 g) Café de Paris med hjärtsallad och pommes frites (FI) 55€

 

Efterrätter

Franska ostar med körsbärssylt 14€

Svartvinbärssorbet med en skvätt champagne 13€

Crème brûlée 12€

Brioche med blåbär, citrontimjan och glass på crème fraîche 14€

Chokladpaj med kinuski och vispgrädde 15€

Café Gourmand: Kaffe, avec (2 cl) och en bit choklad 13€

MENYER

MENU ALEXANDERPLATS  52€

Traditionell tartarbiff  (FI)

***

Gäddkveneller med kräftsås, spenat och schalottenlök

***

Crème brûlée

Vinmeny 44€

MENU ESPLANADE 57€

Broccolini-tempura med roquefortost, marinerad päron och valnötter

***

Halstrad röding med rödbeta, brynt smör, smetana och ostronmussling

***

Brioche med blåbär, citrontimjan och glass på crème fraîche

 

Vinmeny 45€

MENU BENSOW 65€

Gravlax med hovmästarsås, mormorsgurka och pocherat ägg

***

Black Angus flank steak Café de Paris med hjärtsallad och pommes frites

eller

Châteaubriand Café de Paris med hjärtsallad och pommes frites (+20€)

***

Chokladpaj med kinuski och vispgrädde

Vinmeny 53€