À LA CARTE

Förrätter

Grönsallad med Dijon-vinaigrette 9€

Västerbottenostpaj med blomkål, frisésallad, spenat och tryffelvinaigrette 13€

Burrata med saftad tomat, Marcona mandel och örtsallad 16€

Lax pastrami med rädisa, crème fraîche och persiljeölja 15€

Grillad pulpo med Piment d’Espelette-majonnäs och persillade 15€

Toast Skagen med brioche, fänkål och forellrom 16€

Traditionell tartarbiff 15/25€

Vaktel ben confit med verjussås och waldorfsallad 14€

Charcuterier med rädisa, cornichoner och rostat bröd 17€

Huvudrätter

Grillad getostsallad med rödbeta och pistaschnötter 19€

Sallad med flank steak, roquefortost, tomat, rödlök och haricots verts 24€

Ärtrisotto med ricotta, ostronskivling, mynta och citron 21€

Gäddqueneller med kräftsås, pocherad spenat och schalottenlök 25€

Stekt abborre med kantarellgrädde, gurka och dillpotatis 29€

Sik Antiboise med musslor, aioli och rostad nypotatis 31€

Kalvschnitzel med ärtor, brynt smör, kapris, schalottenlök och pepparrot 24€

Vårkyckling med sommargrönsaker, örter och citron-rosmarinsås 29€

Châteaubriand med beurre maître d’hôtel, pommes frites och hjärtsallad 35€

Efterrätter

Franska ostar och körsbärssylt 14€

Hallonsorbet ”Royal” 12€

Jordgubbsglass med marinerade jordgubbar och vitchokladkräm 11€

Citron pot de crème med maräng 11€

Plättar med hallon, blåbär och vanilj-färskostmousse 11€

Chokladpaj med kinuski och vispgrädde 11€

Choklad petits fours 8€

Menyer:

Menu Alexanderplats 48 €

Traditionell tartarbiff         
***
Gäddqueneller med kräftsås, pocherad spenat och schalottenlök
***
Citron pot de crème med maräng


Menu Esplanade 55€

Västerbottenostpaj med blomkål, frisésallad, spenat och tryffelvinaigrette
***
Sik Antiboise med musslor, aioli och rostad nypotatis
***
Jordgubbsglass med marinerade jordgubbar och vitchokladkräm


Menu Châteaubriand 58€

Pastrami på lax med rädisa, crème fraîche och persiljeölja
***
Châteaubriand med beurre maître d´hôtel, pommes frites och hjärtsallad
***
Plättar med hallon, blåbär och vanilj-färskostmousse