À la carte

Förrätter

Grönsallad med Dijon-vinaigrette 9€

Burrata med ramslökspesto, tomat, pinjenötter och grillat bröd 17€

Vit sparris med stekt ägg, ostronmussling och sandefjordsås 20€

Gravad sik med sikrom, gurka, rädisa, smetana och pepparrot 18€

Matjessill med nypotatis, gräddfil, ägg, rödlök och brynt smör 15€

Kallrökt kammussla med grön sparris, ärtor och citron confit 22€

Fishcake med tartarsås, friterad kapris och lök 14€

Traditionell tartarbiff (FI) 17/27€

Vitello tonnato med parmesan och kapris (NL) 18€

Huvudrätter

Varm getostsallad med gul- och rödbeta och pistaschnötter 21€

Räksallad med grön sparris, fänkål, kronärtskocka och dragonmajonnäs 24€

Spenatcrêpes med murkelfyllning, pocherat ägg, stekta toppmurklor och Comté 26€

Gäddqueneller med kräftsås, spenat och schalottenlök 27€

Rökt lax med dillstuvad nypotatis, gurka, kapris och forellrom 28€

Stekt rödspätta med mussel-escabeche, endive, rostad potatis och aioli 35€

Grillad fläskrullad med broccolini, sauce verte, picklade senapsfrön och potatiskorketter (FI) 25€

Rostad vårkyckling med kålsallad, roquefort, lök och tryffelsås (FR) 34€

Black Angus flank steak Café de Paris med hjärtsallad och pommes frites (AU) 38€

Châteaubriand (200 g) Café de Paris med hjärtsallad och pommes frites (FI) 55€

Efterrätter

Franska ostar med körsbärssylt 14€

Svartvinbärssorbet med en skvätt champagne 13€

Vaniljparfait på färskost, rabarber, jordgubb och madeleinekaka 12€

Brynt smörglass med flädermarinerad hallon, vitchoklad och hasselnötter 13€

Chokladpaj med kinuski och vispgrädde 15€

Choklad petits fours 10€

MENYER

MENU ALEXANDERPLATS  52€

Traditionell tartarbiff  (FI)

***

Gäddkveneller med kräftsås, spenat och schalottenlök

***

Vaniljparfait på färskost, rabarber, jordgubb och madeleinekaka

Vinmeny 42€

MENU ESPLANADE 59€

Vit sparris med stekt ägg, ostronmussling och sandefjordsås

***

Rökt lax med dillstuvad nypotatis, gurka, kapris och forellrom

***

Brynt smörglass med flädermarinerad hallon, vitchoklad och hasselnötter

Vinmeny 42€

MENU BENSOW 65€

Gravad sik med sikrom, gurka, rädisa, smetana och pepparrot

***

Black Angus flank steak Café de Paris med hjärtsallad och pommes frites

eller

Châteaubriand Café de Paris med hjärtsallad och pommes frites (+20€)

***

Chokladpaj med kinuski och vispgrädde

Vinmeny 56€