À la carte

Förrätter

Grönsallad med Dijon vinaigrette 9€

Kroketter på potatis och Västerbottenost med smetana, marinerad lök och kaprisblad 16€

Endive med roquefort, äppel och karamelliserade valnötter 15€

Gravad sik med ägg, senapsdressing, gurka och potatis 17€

Löjrom med potatisplättar, smetana och rödlök 19€

Jätteräkor med feta, tomat, pastis och chili 15€

Kammusslor med savojkål, purjolök, tryffel och champagne -beurre blanc 25€

Traditionell tatarbiff (FI) 16/27€

Friterad kalvbräss med bacon, kapris, brynt smör och citron (NL) 17€

Huvudrätter

Varm getostsallad med gul- och rödbeta och pistaschnötter 19€

Sallad med grillad lammbog, marinerade kikärter, oliver och fänkål (FI) 24€

Jordärtskocksrisotto smaksatt med tryffel, pecorino, pinjenötter och örtsallad 25€

Gäddqueneller med kräftsås, spenat och schalottenlök 27€

Rökt lax med dillstuvad potatis, mormorsgurka, citron och forellrom 29€

Stekt torskrygg med räkor, ägg, pepparrot och brynt smör 35€

Biff à la Lindström med kapris- och persiljesmör, saltgurka och vitlökspotatispuré (FI) 25€

Anklägg confit med citrontimjansås, haricots verts, mandel och confiterad citron (FR) 28€

Châteaubriand Café de Paris med hjärtsallad och pommes frites (FI) 49€

Efterrätter

Franska ostar med körsbärssylt 14€

Svartvinbärssorbet med en skvätt champagne 13€

Karamellpannacotta med hjortron och rostad vit choklad 12€

Appelsinkaka med appelsin i citruslag och mascarponemousse 12€

Choklad fondant med vaniljglass, kinuski och karamelliserade nötter 13€

Choklad petits fours 9€

MENYER:

Menu Alexanderplats

Traditionell tartarbiff

Colle Stefano, DOC Verdicchio di Matelica 2022, Marche, Italy

***

Gäddkveneller med kräftsås, spenat och schalottenlök

Joseph Drouhin, AOC Givry 2020, Côte Chalonnaise, Bourgogne, France    

***

Vaniljpannacotta med hjortron och rostad vit choklad

Maison Vollereaux, Ratafia de Champagne, France

Menu 52€
Wine menu 39€

Menu Esplanade

Endive med roquefort, äppel och karamelliserade valnötter

Domaine Dupasquier, Gamay, AOC Savoie 2019, France

***

Stekt torskryg med räkor, ägg, pepparrot och brynt smör

San Giovanni della Sala, DOC Orvieto Classico Superiore 2022, Umbria, Italy    

***

Chokladfondant med vaniljglass, kinuski och karamelliserade nötter

Maculan, Madoro, IGT Veneto 2019, Breganze, Italy

Menu 60€
Wine menu 43€

Menu Bensow

Cured whitefish with egg, mustard dressing, cucumber and potato

***

Châteaubriand Café de Paris with gem salad and French fries

***

Orange cake with orange segments in citrus syrup and mascarpone mousse

Menu 69€
Wine menu: ask your waiter