À la carte

Förrätter

Grönsallad med Dijon vinaigrette 9€

Stekt ägg med ostronmussling, potatis, smetana och brynt smör 14€

Burrata med tomat, oliver och Marcona mandel 17€

Gravlax med citronsmetana, krutonger på maltlimpa, pepparrot och krasse 17€

Gratinerade havskräftor med citron, yoghurt, gurka och grillat bröd 19€

Grillad bläckfisk med potatis, chorizo och fänkål 22€

Friterade musslor med rädisa, aioli och citron 14€

Traditionell tartarbiff (FI) 16/27€

Vaktellägg confit med verjus, rökt grissida, vindruvor och pinjenötter (FR) 15€

Huvudrätter

Varm getostsallad med gul- och rödbeta och pistaschnötter 19€

Salade niçoise med ytstekt tonfisk 25€

Trädgårdsrisotto med svamp, mynta, citron och fetaost 25€

Gäddqueneller med kräftsås, spenat och schalottenlök 27€

Stekt hel rödspätta med tartarsås, ägg, pepparrot och dillpotatis 29€

Halstrad forell med potatis, räkor, lök och beurre blanc 32€

Kycklingschnitzel med brynt smör, smetana, confiterad citron och zucchinisallad (FI) 24€

Grillad kalventrecôte med stekt bröd, broccolini och roquefort-hollandaise (NL) 28€

Châteaubriand Café de Paris med hjärtsallad och pommes frites (FI) 49€


Efterrätter

Franska ostar med körsbärssylt 14€

Svartvinbärssorbet med en skvätt champagne 13€

Karamellglass med marinerade jordgubbar, dulce de leche och rostade pinjenötter 11€

Stekt brioche med blåbär och hallon och färskostmousse med vanilj 12€

Chokladpaj med kinuski och vispgrädde 14€

Choklad petits fours 9€

MENYER

Menu Alexanderplats 52€

Traditionell tartarbiff

Arnaud Lambert, Clos Mazurique, AOC Saumur 2021, Loire, Ranska

***
Gäddkveneller med kräftsås, spenat och schalottenlök

Castello della Sala, San Giovanni, DOC Orvieto Classico Superiore 2022, Umbria, Italia

***

Karamellglass med marinerade jordgubbar, dulce de leche och rostade pinjenötter

Grande Maison, Cuvée du Château, AOC Monbazillac 2019, Ranska 

Menu 52€
Wine menu 40,50 €

Menu Esplanade 58€

Burrata with tomato, olives and Marcona almond

Michel Chapoutier, Marius, IGP Pays d’Oc 2023, Ranska

***

Halstrad forell med potatis, räkor, lök och beurre blanc

Forjas del Salnés, Leirana, DO Rias Baixas, Galicia, Espanja

***

Stekt brioche med blåbär och hallon och färskostmousse med vanilj

Ainoa, Blueberry Dessert Wine, Sametti, Hollola Suomi

Menu 58€
Wine menu 41€

Menu Bensow 69€

Gravlax med citronsmetana, krutonger på maltlimpa, pepparrot och krasse

***

Châteaubriand Café de Paris med hjärtsallad och pommes frites

***

Chokladpaj med kinuski och vispgrädde 

Menu 69€

Wine menu: Fråga sommelier