Joululounaat 2025

marras 6, 2025

Alexanderplatsin joululounaat 2025

Tarjoilemme joululounasta 24.11. – 23.12.2025 arkisin klo 11.00 – 15.00 (viimeinen pöytävaraus klo 14.30)

Tarjolla on viikoittain vaihtuva kolmen ruokalajin menukokonaisuus, jossa valittavana kaksi alku-, pää- ja jälkiruokaa.
Menun hinta on 49€/henkilö.

Joululounas 24. – 28.11
Kampasimpukkaa, tryffelillä maustettua savoijinkaalia, purjoa ja samppanja -beurre blanc

Tai

Paahdettua maa-artisokkaa, gruyerejuustoa, päärynää ja pinjansiemeniä

***

Paahdettua taimenta, muhennettua kaalia, herneitä, omenaa ja mätikastiketta

Tai

Iberico-porsaan poskea bourguignonne, paahdettua porkkanaa ja dauphinoise-perunaa

***

Ranskalaisia juustoja ja kirsikkahilloa

Tai

Suklaamarkiisia, vaniljajäätelöä, karamelisoitua pähkinää ja lämmintä kinuskia

Joululounas 1. – 5.12
Kylmäsavulohta, kermaviiliä, kyssäkaalia, piparjuurta ja forellinmätiä

Tai

Sorsapiirakkaa, smetanaa, suolakurkkua ja hunajaa

***

Paistettua turskanseläkettä, katkarapuja, kananmunaa, piparjuurta ja ruskistettua voita

Tai

Paistettua ankanrintaa, haudutettua punakaalia, ruusukaalia, pekonia ja omenaa

***

Ranskalaisia juustoja ja kirsikkahilloa

Tai

Ginger cake, kinuskia ja tuorejuustosorbettia

Joululounas 8.– 12.12.
Matjessilliä, punajuurta, kermaviiliä, kaprista ja ruskistettua voita

Tai

Riimisuolattua naudanfileetä, tryffelimajoneesia, siitakkeita ja parmesaania

***

Haukiwalleneberg, puikulapyreetä, katkarapuja, herneitä ja mätivinaigrette

Tai

Paistettua helmikanan rintaa, boudin blanc, perunaa confit, omenaa ja calvadoskastiketta

***

Ranskalaisia juustoja ja kirsikkahilloa

Tai

Jogurtti-sitruunaparfait, hunajakennoa, paahdettuja pinjansiemeniä ja oliiviöljy

Joululounas 15.12.– 19.12.
Pintasavustettua lohta, kananmunaa, kurkkua, piparjuurta ja tartarkastiketta

Tai

Kananmaksapateeta, paistettua briossia ja portviinissä haudutettua päärynää

***

Paahdettua siikaa, haudutettua fenkolia, katkarapuja, tomaattia ja hollandaisekastiketta

Tai

Wallenbergin pihvi vasikasta, puikulapyreetä, herneitä, puolukkaa ja ruskistettua voita

***

Ranskalaisia juustoja ja kirsikkahilloa

Tai

Munkki, uuniomenasorbettia, omenakompottia ja diplomaattikreemiä

Joululounas 22. – 23.12.
Toast Skagen, villisiianmätiä ja marinoitua fenkolia

Tai

Boudin noir, tryffelillä maustettua perunakreemiä, pekonia ja puolukkaa

***

Paistettua kuhaa, puikulapyreetä, sipulia, anjovista ja ruskistettua voita

Tai

Saksanhirven ulkofileetä, ruusukaalia, savukylkeä, roquefort-juustoa ja charcutiere-kastiketta

***

Ranskalaisia juustoja ja kirsikkahilloa

Tai

Karamellijäätelöä, tyrniä, valkosuklaata ja pinjansiemeniä