Alexanderplatsin joululounaat 2025
Tarjoilemme joululounasta 24.11. – 23.12.2025 arkisin klo 11.00 – 15.00 (viimeinen pöytävaraus klo 14.30)
Tarjolla on viikoittain vaihtuva kolmen ruokalajin menukokonaisuus, jossa valittavana kaksi alku-, pää- ja jälkiruokaa.
Menun hinta on 49€/henkilö.
Joululounas 24. – 28.11
Kampasimpukkaa, tryffelillä maustettua savoijinkaalia, purjoa ja samppanja -beurre blanc
Tai
Paahdettua maa-artisokkaa, gruyerejuustoa, päärynää ja pinjansiemeniä
***
Paahdettua taimenta, muhennettua kaalia, herneitä, omenaa ja mätikastiketta
Tai
Iberico-porsaan poskea bourguignonne, paahdettua porkkanaa ja dauphinoise-perunaa
***
Ranskalaisia juustoja ja kirsikkahilloa
Tai
Suklaamarkiisia, vaniljajäätelöä, karamelisoitua pähkinää ja lämmintä kinuskia
Joululounas 1. – 5.12
Kylmäsavulohta, kermaviiliä, kyssäkaalia, piparjuurta ja forellinmätiä
Tai
Sorsapiirakkaa, smetanaa, suolakurkkua ja hunajaa
***
Paistettua turskanseläkettä, katkarapuja, kananmunaa, piparjuurta ja ruskistettua voita
Tai
Paistettua ankanrintaa, haudutettua punakaalia, ruusukaalia, pekonia ja omenaa
***
Ranskalaisia juustoja ja kirsikkahilloa
Tai
Ginger cake, kinuskia ja tuorejuustosorbettia
Joululounas 8.– 12.12.
Matjessilliä, punajuurta, kermaviiliä, kaprista ja ruskistettua voita
Tai
Riimisuolattua naudanfileetä, tryffelimajoneesia, siitakkeita ja parmesaania
***
Haukiwalleneberg, puikulapyreetä, katkarapuja, herneitä ja mätivinaigrette
Tai
Paistettua helmikanan rintaa, boudin blanc, perunaa confit, omenaa ja calvadoskastiketta
***
Ranskalaisia juustoja ja kirsikkahilloa
Tai
Jogurtti-sitruunaparfait, hunajakennoa, paahdettuja pinjansiemeniä ja oliiviöljy
Joululounas 15.12.– 19.12.
Pintasavustettua lohta, kananmunaa, kurkkua, piparjuurta ja tartarkastiketta
Tai
Kananmaksapateeta, paistettua briossia ja portviinissä haudutettua päärynää
***
Paahdettua siikaa, haudutettua fenkolia, katkarapuja, tomaattia ja hollandaisekastiketta
Tai
Wallenbergin pihvi vasikasta, puikulapyreetä, herneitä, puolukkaa ja ruskistettua voita
***
Ranskalaisia juustoja ja kirsikkahilloa
Tai
Munkki, uuniomenasorbettia, omenakompottia ja diplomaattikreemiä
Joululounas 22. – 23.12.
Toast Skagen, villisiianmätiä ja marinoitua fenkolia
Tai
Boudin noir, tryffelillä maustettua perunakreemiä, pekonia ja puolukkaa
***
Paistettua kuhaa, puikulapyreetä, sipulia, anjovista ja ruskistettua voita
Tai
Saksanhirven ulkofileetä, ruusukaalia, savukylkeä, roquefort-juustoa ja charcutiere-kastiketta
***
Ranskalaisia juustoja ja kirsikkahilloa
Tai
Karamellijäätelöä, tyrniä, valkosuklaata ja pinjansiemeniä
