Alexanderplats on Suomen neljänneksi paras ravintola!

kesä 3, 2021

Alexanderplats on valittu Suomen neljänneksi parhaaksi ravintolaksi ruoka- ja ravintola-ammattilaisten 50 parasta ravintolaa -äänestyksessä.

Äänestyksen järjestää vuosittain ravintola-, juoma- ja ruokakulttuuriin erikoistunut verkkomedia Viisi Tähteä.

Arvostetun listauksen neljäs sija on Alexanderplatsille merkittävä saavutus, sillä edellisen vuoden sijoitus oli 13. ja kärkisijoja ovat useimmiten hallinneet fine dining -ravintolat.

”Nykyään tunnelmallinen palvelukokemus ohittaa huippukokin annokset ja murtaa käsityksen hyvästä ravintolasta. Palvelu, interiööri, hyvä ruoka ja juoma luovat näyttämön, joka mahdollistaa mukavat kohtaamiset ja yhdessäoloa helpottavan ilmapiirin.”, Viiden Tähden päätoimittaja Eeropekka Rislakki analysoi äänestyksen tuloksia.

Alexanderplatsia äänestäneet ammattilaiset kiittelivät huolella ja taidolla tehtyä, konstailematonta ruokaa, klassikkoannoksia ja perinteisen keittotaidon tuomista Helsingin keskustaan.

Erityiskiitoksia Alexanderplats sai äänestäjiltä sunnuntaiaukiolostaan.

Ravintoloitsijat Alexander Gullichsen ja Sampo Kantele kiittävät upeasta sijoituksesta Alexanderplatsin asiakkaita ja henkilökuntaa.

”Keittiömestari Jukka Nykänen on määrätietoisella ja huippulaatuun tähtäävällä työllään luonut ravintolaan klassiseen gastronomiaan perustuvan varman ja tasalaatuisen pohjan. Jukan työtä tukee hienosti ravintolapäällikkö Angelo di Nato, jonka tyylitietoisuus, viiniosaaminen ja lämminhenkinen palveluasenne täydentävät kokonaisuuden”, Gullichsen ja Kantele sanovat.