Alexanderplatsin joululounaat 2020

marras 16, 2020

Tarjoilemme joululounasta 30.11.-23.12. arkisin klo 11.00-15.00.

Kolmen ruokalajin lounasmenu edustaa Alexanderplatsin
klassista ruokatyyliä ja ruoat tarjoillaan lautasannoksina pöytään.
Menu vaihtuu viikoittain ja maksaa 37 euroa.
Suosittelemme pöytävarausta.

Lämpimästi tervetuloa!


Menu 30.11 – 4.12.

Perunarieskaa, siianmätiä, smetanaa ja punasipulia
Tunnbröd med potatis, sikrom, smetana och rödlök
Potato flatbread with whitefish roe, sour cream and red onion
Tai/eller/or
Boudin noir, haudutettua omenaa, pekonia ja puolukkaa
Boudin noir med pocherat äpple, bacon och lingon
Boudin noir with poached apple, bacon and lingonberry
***
Haudutettua turskaa, tilli-voiperunaa, herneitä ja kananmunakastiketta
Pocherad torsk med dillpotatis, ärtor och äggsås
Poached cod with buttered dill potatoes, peas and egg sauce
Tai/eller/or
Peurawallenberg, puikulapyreetä, naurista, hillottuja sieniä ja riistakermakastiketta
Hjort-wallenbergare, mandelpotatispuré, rova, syltad svamp och viltgräddsås
Venison wallenbergare with almond potato puree, turnip, pickled mushrooms and creamy game sauce
***
Ranskalaisia juustoja ja kirsikkahilloketta
Franska ostar och körsbärssylt
French cheeses with cherry compote
Tai/eller/or
Vaniljajäätelöä, jääkarpaloita ja lämmintä kinuskia
Vaniljglass med isade tranbär och varm tjinuskijsås
Vanilla ice cream, frosted cranberries and warm caramel sauce

Menu 7. – 11.12

Graavattua lohta, kurkkua ja hovimestarinkastiketta
Gravlax med gurka och hovmestarsås
Cured salmon with cucumber and mustard sauce
Tai/Eller/or
Kananmaksapateeta, briossia ja portviinissä haudutettua päärynää
Kycklingleverpaté med brioche och portvinskokta päron
Chicken liver paté with brioche and port poached pear
***
Kuhaa Mannerheim, muhennettuja herkkusieniä, piparjuurivoita ja perunaa
Gös à la Mannerheim med stuvade champinjoner, pepparrotssmör och potatis
Zander à la Mannerheim with stewed button mushrooms, horse radish butter and potatoes
Tai/Eller/or
Vorschmack, punajuurta, suolakurkkua, smetanaa ja puikulamuusia
Vorschmack med rödbeta, saltgurka, smetana och mandelpotatismos
Vorschmack with beetroot, cucumber, sour cream and almond potato puree
***
Ranskalaisia juustoja ja kirsikkahilloketta
Franska ostar med körbärskompott
French cheeses with cherry compote
Tai/Eller/or
Mantelikakkua, madeirassa haudutettua luumua ja tuorejuustovaahtoa
Mandelkaka med madeiraplommon ovh färskostskum
Almond cake with plums poached in Madeira wine with cream cheese foam

Menu 14. – 18.12

Gubbrörä, forellinmätiä, mallasleipää ja marinoitua punasipulia
Gubbröra med forellrom, maltlimpa och marinerad röd lök
Gubbröra with forel roe, malt bread and red onion
Tai/Eller/or
Pippuripaahdettua ankanrintaa ja waldorfinsalaattia
Pepparstekt ankbröst med waldorfsallad
Peppered duck breast with Waldorf salad
***
Paahdettua nieriää, muhennettua punajuurta, kaprista, suolakurkkua ja sitruunaa
Halstrad röding med stuvad rödbeta, kapris, saltgurka och citron
Charred Arctic char with stewed beetroot, capers, pickled cucumber and lemon
Tai/eller/or
Paahdettua porsaankylkeä, ruusukaalia, pekonia ja calvadoskastiketta
Rostad grisbog med brysselkål, bacon och calvadossås
Roasted pork belly with brussel sprouts, bacon and calvados sauce
***
Ranskalaisia juustoja ja kirsikkahilloketta
Franska ostar och körsbärssylt
French cheeses with cherry compote
Tai/Eller/or
Savariinia ja rommirusinajäätelöä
Savarin med rom- och russinglass
Savarin with rum and raisin ice cream

Menu 21. – 23.12

Savustettua siikaa, munakokkelia ja mummonkurkkua
Rökt sik med äggröra och mormorsgurka
Smoked whitefish with scrambled eggs and pickled cucumber
Tai/Eller/or
Riimipeuraa, sienisalaattia ja mehustettua puolukkaa
Rimmad hjort med svampsallad och rårörda lingon
Slightly salted venison with mushroom salad and lingonberry
***
Haukiwallenberg, puikulapyreetä, fenkolia ja kylmäsavustettua hauenmätiä
Gäddwallenbergare med mandelpotatispuré, fänkål och kallrökt gäddrom
Pike wallenbergare with almond potato puree, fennel and cold smoked pike roe
Tai/Eller/or
Glaseeratua ankanrintaa, haudutettua punakaalia, endiiviä ja appelsiinikastiketta
Glaserat ankbröst med bräserad rödkål, endive och appelsinsås
Glazed duck breast with braised red cabbage, endive and orange sauce
***
Ranskalaisia juustoja ja kirsikkahilloketta
Franska ostar med körbärskompott
French cheeses with cherrey compote
Tai/Eller/or
Valkosuklaamoussea, mehustettua lakkaa ja paahdettua valkosuklaata
Vit chokladmousse med saftad hjortron och rostad vitchoklad
White chocolate mousse with cloudberry and roasted white chocolate